Confituur maken gewone suiker

/ 18.02.2021 / Nikay

Pectine is een natuurlijke grondstof. Suiker vs. Hoe je dat doet?

Dag Jacco, Wauw 20 kilo aan fruit: daar kun je een hoop jam van maken Is dat de kooktijd nadat je de geleisuiker erbij hebt gedaan en de jam kookt en ook blijft borrelen als je erin roert? Dag Stephanie, Leuk om te horen: dankjewel! Je kan confituur zowel maken met gewone suiker als met geleisuiker.

Dag Arie, Suiker heeft een conserverende werking en helpt voorkomen dat fruit in jam bederft.

Confituur maken is een klassieke, maar oh zo lekkere manier om je alle plus supermarkten in nederland vruchtenoogst te bewaren. Hoe steviger je je confituur wil hebben, hoe meer pectine je dus moet toevoegen. Reacties: Reacties Schrijf een reactie, confituur maken gewone suiker.

Dan kan ik het ook zien. Hoop dat mijn kookboek ook goed in de smaak zal vallen.

In de kijker

Bovendien kun je dat fruit dan meestal in grote hoeveelheden kopen voor een fijn prijsje. Je moet recepten en verhoudingen wel aanpassen omdat suiker in zoete conserven als jam, confituur en gelei verschillende functies heeft.

Citroenzuurpoeder heeft naar ik weet die pectine niet. Verhit de jam weer en voeg wat pectinepoeder toe als de jam kookt. Weeg de vruchten mét het sap dat eruit gelekt is. Zet een grote pot water op je vuur en laat het koken. Na de kooktijd schep je het schuim met een schuimspaan eraf.

  • Lees anders ook even de pagina over Pectine.
  • Reactie annuleren Reactie Beoordeel dit recept na 't maken Beoordeel dit recept na 't maken.

Recept van Ann: confituur met een suikervervanger Juli 26, Na de kooktijd schep je het schuim met een schuimspaan eraf, confituur maken gewone suiker, dankje voor je info. Hallo Janine, maar de planologische bestemming wordt gewijzigd in natuur.

Het beste kun je de dikte controleren 3 dagen na de kooktijd. Kan het zijn dat je de jam te lang hebt gekookt. Schroef de deksels op de potten en keer om.

Confituur, jam, gelei, marmelade, what's in a name?

Daarna was je het fruit, verwijder je de eventuele pitten en steeltjes. Is alleen de onderste laag een beetje aangebrand, dan kun je de rest van de jam voorzichtig in potjes gieten. Verwijder het groene kroontje van de aardbeien en leg de aardbeien in de kookpot.

Een handige lijst confituur maken gewone suiker fruit en hun pectine gehalte vind je hier: Pectinegehalte van fruit. Aardbeien jam zonder geleisuiker. Annuleer reactie. Hou het proper En dan hebben we het niet per se over je keuken, confituur maken gewone suiker, die kan je nadien gewoon opkuisen. Let wel op het pectine gehalte, combineer eventueel fruit met een laag pectine gehalte met fruit wat een hoog pectine gehalte heeft.

Niets is zo fijn als jam maken van fruit dat vers van het land komt. Ik gebruik nooit citroensap en de jam lukt bijna altijd.

Antwoord van Jeroen Meus

Ik heb daarom even wat kookboeken en foodblogs geraadpleegd. Ik denk dat ik de bramen te lang heb gekookt circa 6 minuten want het is nu erg dik en moeilijk de potjes uit te krijgen. Hoe kan ik daar lekkere jam van maken? Gebruik de juiste potten Voor conserven kun je kiezen uit verschillende potten. Hier vind je nog meer tips over het toevoegen van pectine.

  • Hoe je dat doet?
  • Tip: je hebt altijd suiker nodig om confituur te maken.
  • Ik hoop dat je zo voldoende weet.
  • De meest klassieke jam is natuurlijk wel de aardbeienjam.

Dag Maryam, anders kook je de pectine in de geleisuiker kapot en dat is niet de bedoeling. Marmelade is een heldere gelei waaraan je op het einde terug stukjes vruchten of geraspte schil speenkoord maken met kralen toevoegt.

Niks helpt. Dag Gerard, Sorry, Het belangrijkste is de bodem van de pan. En nu hop aan de slag. Tip: wil je bramenconfituur maken! Recept van Wendy: aardbeien-rabarber confituur. Bedenk wel dat behalve de pit ook de schil confituur maken gewone suiker in de zeef, confituur maken gewone suiker.

Voor de echte confituur liefhebbers

Suiker vs. Alle suggesties zijn welkom Jacco. Heeft Cirtoenzuur poeder dezelfde verdikkende werking als citroenen?

Etiketten beschrijven Beschrijf de etiketjes en klaar is keesuuh…Flipje :. Soms duurt het langer voordat een jam dik wordt. Ik hoor het graag. Weeg de vruchten mt het sap dat eruit gelekt is.

Andere: