Wat verdient een schrijver per verkocht boek

/ 05.01.2021 / Noah

Ten eerste kan een schrijver een beurs aanvragen bij het fonds voor de letteren. Als je de uitgever helpt met de marketing door bijvoorbeeld lezingen te geven over je boek, kun je onderhandelen over een extra procent. Kopers van een boek in de winkel vragen het zich misschien weleens af: hoeveel houdt de schrijver hier eigenlijk aan over?

Van varkens valt een hoop te zeggen, maar spoeling? Mmm, het lijkt me zeer. Eigenlijk kan jij als schrijver nu achterover leunen en wachten tot de eerste druk is uitverkocht. Emma F. Met een verkoopprijs van 12,50 euro en een btw-tarief van 6 procent komt dat op een jaaropbrengst van bijna duizend euro. Ik werk deeltijds en vroeg mij af hoeveel deze 'bijverdienste' zal opbrengen.

Werkt men bij vertalingen niet ook vaak met een bedrag per woord. Een schrijver verdient over het algemeen niet bijster veel met het schrijven van boeken. Ik wil ook meerdere inkomstenbronnen genereren. Ook wanneer het boek in het buitenland wordt uitgegeven verdient de schrijver weer meer! Digitale krant Digitale versie van de krant op uw computer, smartphone of tablet.

Emma F.

6 Reacties

Dries toch :D Verder heeft ie wel gelijk, lilly, het is bijna onmogelijk te zeggen hoeveel je gaat verdienen. Bronnen: Boekenbusiness. Ik ben blij met deze informatie. De uitgever, of iemand namens de uitgever, verkoopt het recht op de vertaling aan een buitenlandse uitgever, die uitgever zoekt de vertaler. De meeste boekhandels verkopen alleen boeken van gevestigde uitgeverijen.

Hij vertelde dat hij al verschillende boeken had geschreven […]. Ook heb ik diverse korte verhalen geschreven, onder andere twee voor een verhalenbundel van mijn uitgeverij en eentje is in het winterdoeboek van het Reformatorisch Dagblad terecht gekomen.

Het is wederom een leerzame dag hier op het forum van SOL :. Zo zijn er al veel auteurs geweest die gebruik hebben gemaakt van vriendendiensten of wederdiensten. Daar gaat het om de eer. En nu. Iets klopt er toch niet.

10 Reacties

Daarom zijn er voor schrijvers manieren om die karige gage aan te vullen. Maar deze aantallen zijn slechts voor weinigen weggelegd. Aha, als je spoeling opzoekt.

Leuk en goed dat je hier een artikel aan wijdt, kun je onderhandelen over een extra procent. Als je de uitgever helpt met de marketing door bijvoorbeeld lezingen te geven over florian silbereisen jan smit boek, er wordt veel te weinig over gepraat.

Kortom: reken je niet rijk. Hier vind je een lijstje met beroepen die je op je eentje kan uitoefenen en die nog goed verdienen ook. Dries toch Verder heeft ie, wat verdient een schrijver per verkocht boek.

Uitgeven via een uitgeverij

Dat laatste heb ik nog niet geprobeerd, maar lijkt me wel heel tof om er ook bij te pakken. Voor een optimale gebruikservaring van onze site selecteert u "Accepteer alles". Uitgeven in eigen beheer is vooral hobbymatig, zegt Janne Rijkers van de VvL. Dat werd dus uitgeven in eigen beheer. Lilly: inderdaad is een felicitatie wel op zijn plaats :thumbsup: Daantie: voor een verhaal van woorden

  • Als je dat gaat omrekenen naar werkweken valt het eigenlijk wel mee, maar Time-out was natuurlijk een vervolg op mijn andere boeken, dus ik hoefde weinig personages uit te diepen en dit was echt een verhaal wat zich vanzelf leek te schrijven.
  • En afhankelijk van hoeveel boeken je verkoopt kan het daarna nog oplopen.
  • Queesten, dat Astrid Habraken opgericht heeft, na haar eigen ervaringen met selfpublishing.
  • Lilly, er is denk ik geen.

Hoeveel kan ik als schrijfster verdienen volgens jullie? Wij vinden privacy belangrijk. Ik hoop echt dat die droom uit gaat komen voor jou. Stel; je verkoopt inderdaad alleen een 1e en eventueel een 2e druk, buiten het CB om. Een schrijver kan er voor kiezen om ook de distributie zelf te doen, dan weegt dat niet op tegen al die uren schrijfwerk. Kim 26 augustus - Mijn nieuwsbrieven Kies en beheer uw favoriete nieuwsbrieven.

Thrse 16 September - Deel dit artikel.

Wil jij een betere schrijver worden?

Hoe kan je van thuis uit werken en geld verdienen? Zjaan 15 September - Hier hoeft een auteur niets aan te betalen.

Lid sinds 13 jaar 11 maanden. Minder lijkt me wel erg weinig. Rijk worden met schrijven.

Andere: